BACALAUREAT 2011: Cât costă meditaţiile la principalele materii

În speranţa unor rezultate cât mai bune la bacalaureat, părinţii pot cheltui între 200 şi 700 de lei lunar, în funcţie de numărul materiilor la care copiii lor fac meditaţii. Spre deosebire de situaţia de acum zece ani, notele de la bacalaureat reprezintă acum unul dintre criteriile pentru admiterea la multe facultăţi, aşadar miza e mai mare.

14 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Cât costă meditaţiile la principalele materii

BACALAUREAT 2011: Cât costă meditaţiile la principalele materii (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Aproape toţi colegii mei au făcut meditaţii la matematică, aproximativ jumătate la română şi câţiva la biologie, care dau la medicină", spune o absolventă de matematică-informatică de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Bucureşti.

"La noi în clasă, cam jumătate au făcut meditaţii, în special la română, pentru că suntem la filologie, dar şi la istorie. Meditaţiile se fac în ultimul an", spune Alexandru Georgescu, absolvent al liceului George Călinescu din Bucureşti.

Cât te costă să ai un copil în clasa a XII-a?

Răspunsul la această întrebare diferă în funcţie de oraş, profilul pe care îl urmează copilul şi numărul de materii la care face meditaţii.

În Bucureşti, preţul mediu pentru o şedinţă este de 60-70 lei la matematică şi limba română, şi de 50 de lei la celelalte materii. Sunt şi situaţii în care o şedinţă de meditaţii costă 90 sau chiar 120 de lei, dar sunt excepţii. Un studiu Daedalus publicat în luna mai din 2010, indica o medie de 45 de lei pe şedinţă.

Aşadar, un părinte din Bucureşti al cărui copil ar face meditaţii pentru toate cele trei probe scrise de la bacalaureat, ar trebui să plătească aproximativ 180 lei săptămânal, ceea ce ar însemna peste 700 de lei pe lună.

De cele mai multe ori însă, elevii de la profilul matematică-informatică fac meditaţii la două materii, dintre care una este obligatoriu matematica. Cea de-a doua poate fi fizică sau limba şi literatura română şi mai rar informatică sau biologie. Astfel, pentru două materii, costurile s-ar ridica la 120-140 de lei, adică 480-560 lei lunar.

Citeşte mai multe despre costurile meditaţiilor pentru bacalaureat pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici