Băieţii de cartier ştiu că unii poliţiştii nu-s miliţieni!

Portret robot: burtos, ceafă lată, pus pe hărţuit cetăţeanul, gata oricând să primească şpagă şi, nu în ultimul rând, mână în mână cu infractorii. Recunoaşteţi în aceste clişee descrierea pe care ne-am obişnuit cu toţii să o asociem imaginii poliţistului român.

4 afișări
Imaginea articolului Băieţii de cartier ştiu că unii poliţiştii nu-s miliţieni!

Băieţii de cartier ştiu că unii poliţiştii nu-s miliţieni!

Ieri seară am descoperit pe propria-mi piele că portretul robot al poliţistului român este departe de şabloanele pe care le folosim inconştient când vine vorba de această profesie. Mă întorceam acasă după o zi lungă şi obositoare iar atunci când mi-a sunat telefonul am simţit nevoia să mă opresc din condus. Un gest mai degrabă de autoprotecţie decât de respectare la sânge a legii care îţi interzice să vorbeşti la mobil fără să ai hands-free. Pur şi simplu eram obosită şi nu mă simţeam în stare să fac două lucruri în acelaşi timp. Numai că ceea ce mie mi s-a părut o idee bună, mai ales că mă aflam într-o zonă circulată chiar şi la ore târzii din noapte, unor băieţi de cartier li s-a părut o oportunitate. În doar câteva secunde, geamul maşinii pe partea dreaptă s-a făcut zob iar rucsacul de pe bancheta din spate a prins aripi.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici