“Bananizarea” Uniunii Europene

Până nu demult, apelativul “republică bana­nieră” se referea numai la unele ţări din America Latină şi Africa. Criza economică globală ne oferă fascinanta posibilitate de a observa în timp real devoluţia unei structuri suprastatale europene care se transformă dintr-o uniune a unor ţări aparent democratice într-un conglomerat care seamănă izbitor cu republicile bananiere din zonele subdezvoltate ale globului.

6 afișări
Imaginea articolului “Bananizarea” Uniunii Europene

“Bananizarea” Uniunii Europene

Una dintre caracteristicile principale ale orânduirii politice dintr-o republică bananieră este intoleranţa absolută faţă de opiniile critice la adresa guvernului şi faţă de cei care ar putea informa publicul cu privire la starea reală a economiei. Pare incredibil ca Uniunea Europeană, etalonul democraţiei şi respectării drepturilor omului, să fie capabilă de acţiuni îndreptate împotriva celor care informează pu­blicul despre situaţia economică. Ieri, am văzut primul pas spre totalitarism în stil bananier făcut de un înalt oficial european.

Citeste toata stirea pe http://cronicaromana.com

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici