Banca Mondiala pregateste primul miliard pentru Romania

Guvernul roman a deschis discutii cu Banca Mondiala pe tema reformelor in educatie, sanatate si administratie publica, demers pentru contractarea unui posibil imprumut de la Institutia financiara internationala, a declarat pentru Business Standard Catalin Pauna, economist-sef al BM.

1 afișare
Imaginea articolului Banca Mondiala pregateste primul miliard pentru Romania

Banca Mondiala pregateste primul miliard pentru Romania

Acesta precizeaza ca sumele nu au fost discutate inca. Daca luam exemplul Ungariei si al Poloniei, valoarea creditului poate ajunge la un miliard de euro. Acesta este primul demers concret al statului roman pentru finantarea deficitului bugetar din surse externe."Suntem in stadiul de discutii preliminare cu diferite ministere. Ministrii si-au exprimat intentiile si au cerut suportul BM pentru promovarea de reforme pe anumite sectoare, in linie cu programul de guvernare. In urmatoarele luni, acest dialog va continua si se va dezvolta”, a declarat Pauna.

 

Citeste toata stirea pe www.standard.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici