Bancherii austrieci cer bani de la statul roman pentru a continua creditarea

Bancherii austrieci, care detin o pozitie puternica pe piata financiara romaneasca, sustin ca pentru deblocarea creditarii este nevoie ca BNR si Ministerul Finantelor sa intervina pentru stabilizarea lichiditatii, prin continuarea reducerii rezervelor minime si garantarea tranzactiilor interbancare.

8 afișări
Imaginea articolului Bancherii austrieci cer bani de la statul roman pentru a continua creditarea

Bancherii austrieci cer bani de la statul roman pentru a continua creditarea

Pentru rezolvarea problemelor de lichiditate de pe piata romaneasca estimez ca ar fi suficient un pachet de circa 5 miliarde de euro, care poate fi discutat si cu Bruxelles-ul. Este nevoie de masuri care sa ajute la restabilirea increderii intre banci, ajutand astfel bancile sa se imprumute intre ele si apoi sa dea credite in economia reala", afirma Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International, care detine Raiffeisen Bank Romania.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici