Bancherii prelungesc promoţiile la credite peste vară

Bancherii prelungesc lupta refinanţărilor de credite, singurul segment de piaţă care pare să aibă potenţial într-o perioadă marcată încă de incertitudine, după ce în primăvară afirmau că această etapă "de încălzire" trebuie să se încheie repede pentru că nu ajută la reluarea creditării.

5 afișări
Imaginea articolului Bancherii prelungesc promoţiile la credite peste vară

Bancherii prelungesc promoţiile la credite peste vară (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

BCR, BRD şi CEC Bank au anunţat în ultima săptămână că îşi prelungesc campaniile de refinanţare şi în luna iulie, perioadă în care au eliminat o parte din comisioane, motivând decizia prin faptul că cererile din partea clienţilor au depăşit aşteptările. Austriecii de la Raiffeisen au campanie de refinanţare chiar până la jumătatea lunii august.

"Am decis să prelungim promoţia până la sfârşitul lunii iulie datorită cererii ridicate de credite de refinanţare înregistrată până acum", a declarat Phillippe Lelarge, directorul executiv al departamentului strategie şi marketing din cadrul BRD.

BRD a fost printre ultimii jucători care au lansat un produs specific de refinanţare în această primăvară. Banca vinde credite de consum pentru refinanţare în lei cu dobândă nominală de 7,25% pe an, dar costul efectiv sare de 12% pe an. La creditele imobiliare, dobânda nominală porneşte de la 4,5% şi ajunge la 5,25% pe an în funcţie de avansul plătit de client, fiind formată din Euribor la trei luni plus o marjă fixă de 3-3,75% pe an.

Citeşte mai multe despre prelungirea promoţiilor la credite pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici