Basescu, PD-L si PSD se bat pe un milion de voturi ale basarabenilor

Conflictul diplomatic declansat de Vladimir Voronin i-a ridicat mingea la fileu presedintelui Traian Basescu. Simplificarea acordarii cetateniei romane moldovenilor de dincolo de Prut, anuntata de Basescu, ascunde si un interes electoral din partea Palatului Cotroceni. Cu alte cuvinte, cateva sute de mii de basarabeni, daca vor deveni cetateni ai statului roman anul acesta, vor avea dreptul sa voteze la alegerile prezidentiale din toamna.

1 afișare
Imaginea articolului Basescu, PD-L si PSD se bat pe un milion de voturi ale basarabenilor

Basescu, PD-L si PSD se bat pe un milion de voturi ale basarabenilor

Miza a fost “simtita” si de reprezentantii partidului condus de Mircea Geoana, si el unul dintre prezidentiabili. Ieri, deputatii PSD Tudor Pantîru si Cristian Dumitrescu au prezentat un proiect de lege prin care solicita recunoasterea cetateniei române, in regim de urgenta, pentru toti cei care au dobândit aceasta calitate, “prin nastere, pâna la data de 22 decembrie 1989” si nu au renuntat la ea. Mai mult, prevederea se aplica inclusiv descendentilor pâna la gradul II.


Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici