BĂTAIA PE POST DE MĂRŢIŞOR

Din estimări, peste 1,2 milioane de românce cad victime ale violenţei domestice în fiecare an; mai puţin de 1% intră în statisticile oficiale ca urmare a depunerii unei plângeri împotriva agresorului, relevă un sondaj CURS realizat în 2008.

2 afișări
Imaginea articolului BĂTAIA PE POST DE MĂRŢIŞOR

BĂTAIA PE POST DE MĂRŢIŞOR

Oficial, 8000 de femei sunt agresate de soţi, concubini ori parteneri, dar neoficial numărul lor bate milionul. Anual. Diferenţa vine din numărul femeilor care nu fac plângere la poliţie şi cele care vin lunar la camera de gardă a spitalelor de urgenţă, ori merg direct la Institutul Naţional Medico-Legal pentru un certificat constatator. Martore mute ale calvarului, unele dintre ele nu mai ajung la spitale, şi nici la poliţie. Ci direct la cimitir. 723 de decese s-au înregistrat şi raportat în perioada 2004 - 2009, primul semestru şi apar în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei (ANPF), acolo unde sunt contabilizate şi cele 53. 720 de cazuri de violenţă în familie, contabilizate pentru aceeaşi perioadă.


Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici