Bătălia pentru Sarmizegetusa

1 afișare
De mai bine de un an, România este martorul unui dosar cu adevărat greu, care încearcă să stabilească factorii responsabili în traficarea unor obiecte de patrimoniu. Cazul în sine a fost denumit „Aurul dacilor“. Pentru a exista acest dosar penal, era nevoie ca faptele celor acuzaţi să fie prevăzute de legea penală. Sunt oare? În numărul nostru de vineri, am prezentat o dovadă irefutabilă că tranzacţiile cu brăţări dacice şi kosoni au existat cu mult înainte de anul 2000. Legea în baza căreia sunt judecaţi astăzi inculpaţii din dosarul „Aurul dacilor“ este 182/2000, privind protejarea patrimoniului naţional, dar are un schepsis: nu a putut fi pusă în practică până în anul 2002, din cauza lipsei normelor metodologice de aplicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici