Boc îşi asumă istoria în maghiară

Noua lege a Educaţiei prevede că Istoria Românilor şi Geografia României se vor preda şi în limbile minorităţilor naţionale. Guvernul a finalizat legea miercuri noapte. Opoziţia acuză că UDMR a obţinut învăţământ extins în limba maghiară în schimbul voturilor de susţinere a Guvernului.

4 afișări
Imaginea articolului Boc îşi asumă istoria în maghiară

Boc îşi asumă istoria în maghiară

Guvernul şi-a asumat răspunderea doar în faţa propriilor parlamentari, căci senatorii şi deputaţii Opoziţiei au refuzat să fie prezenţi în sală la prezentarea textului noii legi a Educaţiei. PSD şi PNL reproşează Cabinetului Boc graba cu care a prezentat în Parlament un text ale cărui prevederi erau practic necunoscute, în momentul şedinţei comune a celor două Camere. În plus, Opoziţia acuză unele prevederi din lege prin care PDL ar fi făcut concesii majore partenerilor de guvernare de la UDMR, precum învăţarea istoriei şi geografiei în limba maternă.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici