BRD depaseste BCR la profit la jumatatea anului

Retailul a contribuit cu peste 50% la profitul de 133 mil. euro, pe fondul expansiunii agresive a retelei de unitati si al relaxarii conditiilor de creditare.

1 afișare
Imaginea articolului BRD depaseste BCR la profit la jumatatea anului

BRD depaseste BCR la profit la jumatatea anului

BRD, a doua mare banca de pe piata dupa active, a inregistrat in primul semestru un profit net de 417 mil. lei (circa 133 mil. euro), in crestere cu 32% fata de prima jumatate a lui 2006 dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS).Pe primul trimestru, cresterea de profit fusese de doar 12%. Profitul obtinut de BRD l-a intrecut pe cel al BCR, in conditiile in care cea mai mare institutie de credit a raportat la BNR un profit net in RAS de 403 mil. lei (129 mil. euro). La nivel de grup, BCR a raportat un profit net de 139,5 mil. euro calculat dupa standardele internationale, in urcare cu 21,4%. "Rezultatele financiare excelente sunt consecinta conjugarii mai multor decizii strategice castigatoare: extinderea retelei de unitati, lansarea unor produse cu impact pe piata si un control riguros al cheltuielilor generale", a declarat Patrick Gelin, presedintele BRD - Groupe Societe Generale. Profitul semestrial inregistrat de BRD este cel mai mare din istoria bancii. In acelasi timp, activele bancii au urcat la circa 9,8 mld. euro, fata de 16 mld. euro in cazul BCR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici