Bucureştiul - capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa

Activitatea seismică desfăşurată la scara globală în ultima perioadă a determinat sporirea preocupărilor din partea specialiştilor pentru astfel de fenomene. Potrivit unor studii făcute recent de o organizaţie non-guvernamentală de profil din SUA, Romånia se află în zona europeană cu risc ridicat de producere a unor cutremure devastatoare.

3 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul - capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa

Bucureştiul - capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa

Acelaşi ONG a studiat care va fi numărul de decese cauzate de un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter sau chiar şi mai mari. Cele mai expuse capitale ale lumii se află în Asia, în state supraaglomerate precum India, Filipine sau Indonezia. Motivul principal pentru care aceste ţări sunt mai expuse decåt celelalte se regăseşte în infrastructura precară.

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici