Bursa a pierdut un mld. euro in prima zi din 2008

Bursa de la Bucuresti a deschis in scadere prima sedinta de tranzactionare din 2008, intrerupand astfel traditia din ultimii zece ani, in care indicele BET-C inregistra cresteri. Piata bursiera a scazut cu 2,17%. Pierderea de capitalizare, inclusiv cea a SIF-urilor, a fost de 980 milioane de euro. Leul, in schimb, a crescut cu 0,36%, pana la 3,5971 lei pentru un euro.

1 afișare
Imaginea articolului Bursa a pierdut un mld. euro in prima zi din 2008

Bursa a pierdut un mld. euro in prima zi din 2008

BCR, liderul sistemului bancar in functie de active, mizeaza pe incadrarea inflatiei in intervalul superior propus de banca centrala pentru anul 2008, de 4,8%, prima miscare anticipata fiind majorarea dobanzii de politica monetara, la 8%, in sedinta BNR de saptamana viitoare. “Banca Nationala ar putea majora dobanda de politica monetara, in sedinta de saptamana viitoare, cu o jumatate sau un punct procentual. Exista presiuni de apreciere a monedei, dar sentimentul este nefavorabil fata de leu”, puncteaza Ionut Dumitru, sef departament Cercetare Macroeconomica Raiffeisen Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici