Calificarea tradusa in bani: 100 de milioane de euro

Calificarea nationalei la turneul final al Campionatului European de fotbal este o afacere care alimenteaza cu bani agentiile de turism, industria publicitara, mass-media, impresarii, dar si FRF.

1 afișare
Imaginea articolului Calificarea tradusa in bani: 100 de milioane de euro

Calificarea tradusa in bani: 100 de milioane de euro

Inainte de a iesi in strada pentru revolutia din decembrie 1989, romanii marsaluisera cu o luna inainte, chiar in preajma celui de-al XIV-lea Congres, pentru calificarea, dupa o pauza de 20 de ani, la Campionatul Mondial de fotbal, organizat un an mai tirziu de Italia. Nationala avea sa ramina in high life-ul fotbalului mondial un deceniu, timp suficient pentru ca personaje cvasianonime pina atunci, precum Mircea Sandu, Mitica Dragomir si altii, sa prospere. A urmat insa o lunga perioada de recesiune, cu trei turnee finale in care noi am stat in fata televizorului, iar altii au numarat banii, careia nationala lui Piturca i-a pus capat miercuri seara, dupa victoria cu 2-0 din Luxemburg si egalul Bulgariei de la Tirana. Cornul abundentei se va deserta din nou la Casa Fotbalului, FRF asteptind doar de la UEFA circa cinci milioane de euro, adica bugetul pe un an al institutiei gerate de Mircea Sandu. Performanta va atrage insa venituri conexe de la sponsori, fotbalul fiind un fenomen cu multa priza la public, dar si bonusuri din partidele amicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici