Campionatul naţional de fotbal începe fără echipe şi fără stadioane

Cel mai important produs sportiv românesc, Campionatul naţional de fotbal, începe astăzi ediţia 2011-2012 într-un anonimat aproape total, cu stadioane în paragină şi un dezinteres mai mare ca niciodată din partea suporterilor, dar cu aceiaşi conducători şi finanţatori care au depreciat în ultimul deceniu un produs cu un potenţial de business de 500 de milioane de euro pe an.

4 afișări
Imaginea articolului Campionatul naţional de fotbal începe fără echipe şi fără stadioane

Campionatul naţional de fotbal începe fără echipe şi fără stadioane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La nivel naţional interesul pentru fotbal poate fi estimat la aproape 10 milioane de oameni, dar când spre exemplu Steaua Bucureşti, echipa din România cu cei mai mulţi fani, începe campionatul fără a şti unde va juca meciurile de acasă, situaţia nu este departe de dezastru.

Nici cei de la Rapid nu ştiu unde vor juca în acest an, în timp ce Craiova şi Timişoara, cele mai iubite echipe din afara Capitalei, au ajuns să fie conduse de către finanţatori mai celebri decât fotbaliştii, care însă nu au reuşit să menţină echipele în prima divizie fotbalistică.

Drept urmare, numărul de telespectatorilor per etapă a scăzut în ultimii trei ani la jumătate, până la circa un milion de oameni (în etapele fără derbi), în timp ce audienţele pe stadioane sunt în medie de sub 5.000 de spectatori, în condiţiile în care viitorul stadion Naţional Arena din Bucureşti se pregăteşte de inaugurare cu o capacitate de 10 ori mai mare.

Citeşte mai multe despre campionatul naţional de fotbal www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici