Care sunt cele mai mari companii controlate de antreprenori români. Vezi top 100

Cele mai mari 100 de companii controlate de oameni de afaceri români au împreună peste 80.000 de angajaţi şi un business cumulat de 47 mld. lei (11 mld. euro), în creştere cu peste 5 miliarde de lei faţă de 2009, arată datele unui clasament realizat de ZF pe baza bilanţurilor depuse de firme la Ministerul de Finanţe.

3 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari companii controlate de antreprenori români. Vezi top 100

Cele mai mari companii controlate de antreprenori români (Imagine: www.zf.ro)

Companiile româneşti din acest top generează astfel în jur de 10% din cifra de afaceri totală din România.

Clasamentul este condus de compania Grup Servicii Petroliere controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, urmată de RCS&RDS (Zoltan Teszari) şi InterAgro (Ioan Niculae).

Grup Servicii Petroliere a urcat de pe locul opt în 2009 pe prima poziţie anul trecut, în urma unui avans de 150% al cifrei de afaceri. "Contractele pe care le-am derulat, mai ales cele majore la care am participat pentru construcţiile offshore au dus la creşterea cifrei de afaceri a Grup Servicii Petroliere", a explicat Radu Petrescu, director de comunicare al grupului deţinut de Comănescu.

Gabriel Comănescu, omul de afaceri care în ultimii zece ani a pus pe picioare cel mai puternic business din industria locală a forajului de hidrocarburi, a finalizat în iulie contractul de circa 270 de milioane de dolari câştigat în 2009 cu contractorul general al gigantului rus Gazprom. Contractul pentru ruşii de la Gazprom a fost câştigat de către GSP în noiembrie 2009 în urma unei licitaţii la care au mai participat firme din Emiratele Arabe Unite şi din Italia. Practic, GSP a trebuit să construiască pentru Gazprom, beneficiarul final al lucrării, o conductă pentru transportul gazelor naturale, cu o lungime de peste 159 de kilometri, aceasta fiind subacvatică.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici