Casa Scînteii, la vârsta pensionării

Dacă până în secolul al XIX-lea Bucureştiul era dominat de Foişorul de Foc, între 1950 şi 1980 au început să crească şi pe malurile Dâmboviţei adevăraţi uriaşi din beton, fier şi sticlă. În această perioadă au fost ridicate Casa Scînteii, Casa Republicii şi Hotelul Intercontinental. Cea mai îmbătrânită dintre aceste simboluri ale comunismului, Casa Presei, rămâne însă cea mai înaltă construcţie din România.

1 afișare
Imaginea articolului Casa Scînteii, la vârsta pensionării

Casa Scînteii, la vârsta pensionării

Construită după un proiect identic cu cel al Universităţii Lomonosov din Moscova, Casa Presei Libere, cum a fost denumită după Revoluţia din 1989, deţine statutul de cea mai mare clădire de birouri din ţara noastră. În întreaga lume mai putem vedea încă zece "surori" ale "micului palat", printre care Leningradskaia Gastelnita (Hotelul Leningrad), Universitatea din Varşovia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici