Cât de eficiente sunt afrodisiacele. Vezi aici lista celor mai puternici stimuli sexuali

Rolul afrodisiacelor este acela de a intensifica plăcerea sexuală. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Guelph din Canada susţin că până în prezent nicio plantă "miraculoasă" nu s-a dovedit îndeajuns de puternică pentru a garanta performanţele sexuale.

9 afișări
Imaginea articolului Cât de eficiente sunt afrodisiacele. Vezi aici lista celor mai puternici stimuli sexuali

Cât de eficiente sunt afrodisiacele. Vezi aici lista celor mai puternici stimuli sexuali (Imagine: Shutterstock)

Experţii au analizat zeci de studii despre efectul afrodisiacelor asupra organismului uman sau a cobailor şi au constatat că există anumite plante care pot stimula libidoul, dar performanţele sexuale nu s-au dovedit influenţate în vreun fel, informează Live Science.

Stridiile, îngheţata de vanilie, ţelina, ciocolata, icrele de somon şi afinele sunt doar câteva dintre alimentele despre care se crede că sunt afrodisiace. Experţii susţin însă că astfel de alimente nu conţin vitamine sau nutrienţi care să îmbunătăţească performanţele unui act sexual.

De exemplu, ciocolata conţine phenylethylamină şi serotonină - substanţe care acţionează asupra centrilor nervoşi responsabili cu creşterea dorinţei sexuale din creier - dar nu are efect asupra dilatării vaselor de la nivelul organelor genitale. În plus, ciocolata conţine feniletilamină, o substanţă care poate induce starea de excitaţie asemănătoare cu cea din timpul preludiului. Cu toate acestea, studiile nu au reuşit să demonstreze cum îmbunătăţeşte ciocolata viaţa sexuală.

Citeşte mai multe despre afrodisiace pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici