Cât de greu te vei angaja şi cât de uşor vei fi dat afară?

După luni de zile de dispute, care au culminat cu eliminarea ministrului Ioan Botiş de la negocieri sau cu ieşiri în stradă, Codul Muncii a fost modificat aşa cum au dorit Guvernul şi patronii. Şi dacă aceştia din urmă susţin că noua lege va duce la angajări masive şi la crearea de noi locuri de muncă, sindicatele spun că efectele vor fi exact invers şi că noile prevederi vor favoriza concedierile. Oricum ar fi, legea a fost promulgată de preşedintele Băsescu şi publicată în Monitorul Oficial şi va fi pusă în aplicare începând de săptămâna viitoare.

Imaginea articolului Cât de greu te vei angaja şi cât de uşor vei fi dat afară?

Cât de greu te vei angaja şi cât de uşor vei fi dat afară? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Introducerea agentului de muncă temporară, a perioadei de stagiu pentru absolvenţi, prelungirea perioadei de probă şi a celei de preaviz sunt doar câteva dintre modificările care au generat discuţii aprinse în spaţiul public în timpul negocierii noului Cod al Muncii.

Totodată, introducerea obiectivelor de performanţă, precum şi diminuarea la 10 zile pe an a concediului neîntrerupt, de la 15 zile, cum era până în prezent, au facut să nu existe un consens pe noua lege, motiv pentru care aceasta a fost adoptată prin angajarea răspunderii în Parlament.
Citeşte mai multe despre noul Cod al Muncii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici