Ce ţări produc cel mai bine vândute zece maşini din România

Cehia, Germania, Turcia şi Coreea de Sud sunt principalele ţări din care sunt importate cel mai bine vân­dute maşini, potrivit unei analize a ZF, ro­mânii preferând cu precădere auto­­mobilele produse de germani. Opt dintre cel mai bine vândute maşini de import de pe piaţa lo­ca­lă aparţin unor grupuri germane, dar nu toate sunt pro­duse în fabricile nemţeşti, potrivit unei ana­lize a ZF realizate pe baza datelor Asociaţiei Pro­du­­­că­­torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

14 afișări
Imaginea articolului Ce ţări produc cel mai bine vândute zece maşini din România

Ce ţări produc cel mai bine vândute zece maşini din România (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Astfel, deşi aparţin unor concerne germane, Skoda produce modelele Octavia şi Fabia la uzina din Mladá Boleslav din Cehia, Opel realizează modelul Astra la Gliwice, în Polonia, în timp ce Volkswagen Polo este asamblat la Pamplona, în Spania.

În timp ce primele trei locuri sunt ocu­pate de mode­le ale grupurilor Vol­ks­wagen şi Opel, pe poziţiile patru şi cinci se află modele produse pe pieţe auto importante din afara Europei - Turcia şi Coreea de Sud. Din Turcia se importă modelul Renault Symbol, în timp ce din Coreea de Sud se importă Chevrolet Aveo, ambele modele fiind pe acelaşi segment de preţ cu Dacia Logan.

Citeşte mai multe despre cel mai bine vândute maşini din România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici