Cel mai bine plătite joburi de pe Wall Street. Cum se fac recrutările pe cea mai bogată stradă din lume

Este cunoscut faptul că salariile analiştilor de pe Wall Street ajung lejer la câteva milioane de dolari pe an. Care sunt însă poziţiile pentru care aceştia sunt recompensaţi cu astfel de sume? Despre "geniile în informatică şi matematică" şi, mai ales, despre cum ajung aceştia să lucreze pe cea mai bogată stradă din lume, au vorbit doi recrutori ai unei companii de top în management şi consultanţă.

8 afișări
Imaginea articolului Cel mai bine plătite joburi de pe Wall Street. Cum se fac recrutările pe cea mai bogată stradă din lume

Cel mai bine plătite joburi de pe Wall Street. Cum se fac recrutările pe cea mai bogată stradă din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steve Potter, manager în recrutare al companiei britanice Odgers Berndtson şi Glenn Stevens, partenerul său axat pe servicii financiare, au vorbit într-un interviu despre fabuloasele salarii ale economiştilor care lucrează în băncile, fondurile de investiţii sau companiile de consultanţă de pe Wall Street, din New York.

Deşi sunt câteva criterii clare pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a lucra într-una din poziţiile acestea bine cotate, nu există o reţetă exactă, spun cei doi analişti. "Calea spre poziţiile de top diferă de la job la job", afirma Stevens.

Amândoi recunosc însă că regula generală de pe Wall Street, vizavi de candidaţi, este ca aceştia să absolve una din cel mai bine cotate 20 de universităţi din lume şi să aibă, totodată, un masterat în domeniul financiar. Dupa vreo doi-trei ani de "juniorat" pe Wall Street, angajaţilor le este recomandat un program de MBA (master in business administration) la una din şcolile de business de top. Dupa absolvirea programului, aceştia au mari şanse să devină asociaţi în companiile respective.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici