Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în Mexic - VIDEO

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, a inaugurat cel mai înalt pod din lume. Măsurând 403 metri în înălţime, podul Baluarte traversează o prăpastie adâncă situată în partea de nord a Mexicului, în munţii Sierra Madre Occidental.

475 afișări
Imaginea articolului Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în Mexic - VIDEO

Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în Mexic - VIDEO

Podul face parte dintr-o nouă autostradă ce traversează o zonă accidentată a Mexicului, ce va lega oraşul Mazatlan (situat pe coasta Oceanului Pacific) de Durango, un oraş situat în interiorul ţării.

Construcţia-record este atât de înaltă încât Turnul Eiffel ar putea încăpea cu uşurinţă sub partea sa centrală.

La inaugurarea construcţiei, preşedintele Calderon a declarat că "acest proiect va uni oamenii din nordul Mexicului ca niciodată până acum". Oficialul mexican a primit din partea celor de la Cartea Recordurilor Guinness un certificat ce atestă recordul de înălţime stabilit de construcţie. Înainte ca proiectul mexican să cucerească titlul de "cel mai înalt pod din lume", acesta era deţinut de viaductul Millau din Franţa.

Citeşte mai multe despre cel mai înalt pod din lume pe descoperă.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici