Cele mai prietenoase ţări din lume cu imigranţii săi

Forbes a realizat recent topul celor mai prietenoase ţări din lume, pe baza unui studiu al HSBC Bank International`s Expat Eplorer, în ceea ce priveşte sociabilitatea cetăţenilor, uşurinţa de vorbire a limbii unei ţări, capacitatea turiştilor de a se integra în cultura şi comunitatea locală.

14 afișări
Imaginea articolului Cele mai prietenoase ţări din lume cu imigranţii săi

Cele mai prietenoase ţări din lume cu imigranţii săi (Imagine: www.incont.ro)

Potrivit www.incont.ro., studiul a fost realizat în perioada aprilie - iunie 2010 şi la el au participat 4.127 de imigranţi din peste 100 de ţări.

"Studiul a fost conceput în aşa fel încât să înţelegem mai bine provocările cu care se confruntă emigranţii atunci când trăiesc în comunităţi de peste mări şi ţări", a spus directorul de marketing al HSBC Bank International, Lisa Wood.

Respondenţii şi-au descris ţările-gazdă raportându-se la factori economici, dar şi la mediul social în care îşi cresc copiii şi diverse alte experienţe pe care le trăiesc departe de locurile natale.

"Emigranţii au tendinţa să se îngrijoreze asupra unor aspecte precum diferenţa culturii ţării-gazdă, spre deosebire de ţara de origine, valorile, limba vorbită şi siguranţa", spune reprezentanta unei firme de consultanţă socială, Barbara Schaetti.

Cele mai frecvente griji sunt referitoare la viaţa socială (41% dintre chestionati au menţionat asta), lipsa familiei şi a prietenilor şi singurătatea, în special în rândul femeilor.

Citeşte mai multe despre cele mai prietenoase ţări din lume cu imigranţii săi pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici