Cheltuim pe paine si pe carne doar 2% din PIB

Romanii au cheltuit, in primul semestru al acestui an, circa 2,4 miliarde euro pe bunuri de larg consum, aproximativ 2% din Produsul Intern Brut (PIB), principalele produse cumparate fiind painea, tigarile, berea, bauturile racoritoare carbogazoase, salamul si carnea de pui, potrivit ultimului studiu realizat de firma de cercetare de piata AC Nielsen.

1 afișare
Imaginea articolului Cheltuim pe paine si pe carne doar 2% din PIB

Cheltuim pe paine si pe carne doar 2% din PIB

Studiul nu cuprinde insa painea, carnea macra si ouale, vanzarile la aceste produse ridicandu-se la 400 mil. euro, respectiv 850 mil. euro pentru carne si oua, conform datelor furnizate de patronatele din industria alimentara. “In acest top (realizat de AC Nielsen - n.r.), este reflectata doar piata alba. Cea neagra nu este raportata nicaieri”, a declarat Sorin Minea,  presedintele Patronatului Roman al Carnii. Painea si carnea, doua dintre produsele de baza ale romanilor, concentreaza vanzari de peste 1,2 mld. euro, adica jumatate din totalul bunurilor de larg consum.Din punct de vedere al consumului de paine, jucatorii se asteapta ca in urmatorii trei-patru ani sa scada consumul de paine si sa creasca consumul de produse scumpe si de o calitate superioara, lucru valabil si pentru iaurturi si produsele lactate. La bere, consumul va creste cu pana la 50% in urmatorii cinci ani, potrivit lui Mihai Ghyka, director general Inbev Romania, producatorul Bergenbier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici