Cine câştigă dacă vine Ford?

Faptul că Ford va produce maşini în România este aproape o realitate. Şi prezenţa americanilor în România este indiscutabil un lucru bun pentru economie. Mai rămâne însă de văzut cât de bun.

1 afișare
Imaginea articolului Cine câştigă dacă vine Ford?

Cine câştigă dacă vine Ford?

În primul rând, ce va cumpăra Ford. Compania americană cumpără 72, 4% din Automobile Craiova, adică puţin peste 13,7 milioane de acţiuni. Automobile Craiova este împărţită în aproape 19 milioane de acţiuni, cu o valoare de aproximativ 40 milioane de lei. Deci Ford va cumpăra acţiuni cu o valoare nominală de 28,8 milioane de lei. La rândul său, Automobile

Craiova deţine 49% din capitalul social al Daewoo Automobile România şi este unicul acţionar cu drept de vot. Restul de 51% sunt deţinute de DWAR. Iar capitalul social al DWAR este de 53,6 milioane de lei.

Câştigurile pot fi calculate din două puncte de vedere. În primul rând vor fi câştigurile la bugetul de stat, care vor fi urmate de efectele secundare: reducerea şomajului în regiune, creşterea nivelului de trai şi intrarea în România a noi tehnologii de manufactură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici