Cine decide cât de mare va fi amenda dacă nu ţi-ai asigurat casa

Modul în care sunt stabilite amenzile aplicate proprietarilor care nu îşi cumpără o poliţă de asigurare a locuinţei înainte de termenul limită de 5 august rămâne incert deoarece normele de aplicare a legii nu cuprind o grilă după care să fie stabilit cuantumul penalizării, decizia rămânând la latitudinea primăriilor.

7 afișări
Imaginea articolului Cine decide cât de mare va fi amenda dacă nu ţi-ai asigurat casa

Cine decide cât de mare va fi amenda dacă nu ţi-ai asigurat casa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Legea prevede ca proprietarii care nu deţin o poliţă de asigurare valabilă să fie amendaţi cu o sumă cuprinsă între 100 şi 500 de lei, dar nu sunt încă suficient de clare criteriile după care se va stabili cuantumul amenzii în fiecare caz în parte.

"Cuantumul amenzii este stabilit de către primării, nu prin normele de aplicare. Ceea ce a fost de competenţa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) s-a reglementat", au declarat reprezentanţii CSA.

Citeşte mai multe despre asigurarea obligatorie a casei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici