Cine este cea mai puternică femeie din Rusia după Ecaterina cea Mare

Valentina Matviyenko, o apropiată a premierului rus Vladimir Putin, este numită de presa straină a treia persoană ca importanţă în stat. Fosta guvernatoare a oraşului Sankt Petersburg, a obţinut un mandat în Consiliul Federal, camera superioară a Parlamentului Rusiei. Acum este favorită la preşedinţia camerei.

4 afișări
Imaginea articolului Cine este cea mai puternică femeie din Rusia după Ecaterina cea Mare

Cine este cea mai puternică femeie din Rusia după Ecaterina cea Mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valentina Matviyenko a fost deja numită Margaret Thatcher, iar acum poate deveni cea mai puternică femeie din Rusia de la Ecaterina cea Mare, fosta împărăteasă a Rusiei, în secolul al XVIII-lea.

Ea a câştigat mandatul în Consiliul Federal, camera superioară a Parlamentului Rusiei, cu 95% din voturi, scrie BBC. Opoziţia a catalogat acest lucru drept o fraudă majoră ţinând cont de faptul că aceasta este o apropiată a premierului rus Vladimir Putin.

Citeşte mai multe Valentina Matviyenko pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici