Cine îşi deschide o afacere în România?

Portretul-robot al antreprenorului autohton de succes: bărbat de 35 de ani, cu studii economice şi, eventual, fiul unui om de afaceri

1 afișare
Imaginea articolului Cine îşi deschide o afacere în România?

Cine îşi deschide o afacere în România?

În România, majoritatea proprietarilor de firme mici şi mijlocii sunt bărbaţi. Studiile arată însă că în activităţi premergătoare demarării unei afaceri (dezvoltarea unui plan de business, căutarea surselor de finanţare), femeile sunt mai active decât bărbaţii. La nivel general, 10% dintre femei se implică în pornirea unui nou business, faţă de doar 7% dintre bărbaţi.

Conform primului studiu realizat de Centrul de Studii Antreprenoriale şi de Afaceri, pentru România, cei care pornesc un nou business sunt în principal indivizi cu vârste între 26 şi 40 de ani (18,14%). În plus, o mare influenţă în demararea unei afaceri o are şi existenţa în familie a unui alt membru care deţine deja o firmă (cca. 40% dintre repondenţi). Pentru 23% dintre subiecţii studiului, acea persoană a fost tatăl, în timp ce doar pentru 8% a fost mama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici