Cine sunt oamenii care ştiu cum va arăta noul Logan X52

La 12 ani de la privatizarea Automobile Dacia, Renault a reinaugurat săptămâna aceasta divizia Matriţe Dacia, companie în care francezii au investit 30 mil. euro în ultimii patru ani.

6 afișări
Imaginea articolului Cine sunt oamenii care ştiu cum va arăta noul Logan X52

Dacia (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Matriţe Dacia este singura entitate Renault care produce utilaje pentru presaj, care transformă foile de tablă în elemente de caroserie şi care acoperă aproximativ 10% din cererea grupului, restul de 90% fiind repre­zentat de furnizori externi.

Cei 222 de angajaţi ai Matriţe Dacia ştiu deja cum va arăta viitorul Logan cunoscut sub numele de cod X52, dar şi alte viitoare modele Renault sau Nissan. Astfel de matriţe sunt proiectate cu cel puţin un an înainte ca maşina să iasă pe linia de producţie.

Matriţele sunt iniţial proiectate pe calculator, după care trec prin diferite faze de testare şi finisare până când sunt amplasate în interiorul preselor. Acestea produc elemente de caroserie inclusiv pentru modelele de teste, care sunt asamblate manual în faza de preproducţie cu 6-12 luni înainte de lansarea efectivă a maşinii pe piaţă. Noul Logan va fi lansat anul viitor, potrivit ultimelor informaţii disponibile.

"În 2010 am realizat o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro din care peste 80% reprezintă exporturile, iar anul acesta vom atinge un business de 8 milioane de euro pe fondul creş­terii cererii", a spus Mostafa El Mouatassim, directorul general al Matriţe Dacia.

Citeşte mai multe despre oamenii care ştiu cum arată noul Logan pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici