City Mall, cea mai mare afacere pentru grecul Papalekas: L-a vândut cu 103 milioane de euro şi îl răscumpără acum cu 17 milioane de euro

Cumpărătorul este omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, unul dintre foştii proprietari ai centrului comercial şi unul dintre cei mai discreţi investitori imobiliari de pe piaţa locală, care vânduse proiectul în urmă cu cinci ani.

33 afișări
Imaginea articolului City Mall, cea mai mare afacere pentru grecul Papalekas: L-a vândut cu 103 milioane de euro şi îl răscumpără acum cu 17 milioane de euro

City Mall, cea mai mare afacere pentru grecul Papalekas: L-a vândut cu 103 milioane de euro şi îl răscumpără acum cu 17 milioane de euro (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

City Mall se afla în portofoliul fondului australian APN European Retail Trust prin intermediul firmei Victoria Holding, aflată în faliment, lichidatorul judiciar este Casa de Insolvenţă Transilva nia, iar cel mai mare creditor este banca UniCredit, cu o expunere de circa 36 mil. euro.

"Am adjudecat vineri proiectul pentru 17,3 milioa ne de euro către firma Star Imob SRL, care aparţine omului de afaceri Ioannis Papalekas. Criteriile de alegere a câştigătorului au fost preţul cel mai mare şi termenul de plată, stabilit până la sfârşitul anului. A fost semnat un proces-verbal de adjudecare, iar în termen de şapte zile lucrătoare va fi semnat şi contractul final", a declarat pentru Ziarul Financiar Andreea Anghelof, managing partner în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania.

City Mall se afla în portofoliul fondului australian APN European Retail Trust prin intermediul firmei Victoria Holding, aflată în faliment, lichidatorul judiciar este Casa de Insolvenţă Transilva nia, iar cel mai mare creditor este banca UniCredit, cu o expunere de circa 36 mil. euro.

Proiectul are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp, chiriaşi precum Domo, Sprider sau KFC, iar pe parcursul acestui an a fost scos la vânzare de mai multe ori prin licitaţie, fără a fi însă valorificat.

Papalekas s-a înţeles cu creditorii şi lichidatorul în urma negocierilor directe începute la finalul lunii septembrie, când reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania au anunţat că şase investitori au depus oferte pentru achiziţia proiectului.

Pentru omul de afaceri elen, care a dezvoltat în ulti mii ani şi unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din nordul Capitalei - UpGround Pipera, format din două clădiri de birouri şi 600 de apartamente - povestea City Mall poate fi considerată o "super afacere" în care a plătit circa 63 mil. euro pentru a cumpăra proiectul de două ori, tranzacţii din care s-a ales cu 103 mil. euro la tranzacţia din 2006, dar şi cu mallul.

La finele anului 2005 Papalekas a preluat City Mall pentru 46 de milioane de euro de la Jaguar Development, companie cu acţionari greci şi israelieni care tocmai inauguraseră centrul comercial, în urma unei investiţii de circa 35 de milioane de euro.

Papalekas a ţinut proiectul doar un an în portofoliu, profitând de rapiditatea cu care se scumpeau activele imobiliare, astfel că în noiembrie 2006 a vândut mallul pentru 103,5 mil. euro australienilor de la APN, realizând la vremea respectivă cea mai scumpă tranzacţie imobiliară din Bucureşti.

Citeşte mai mult despre afacerea City Mall pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici