Codrin Stefanescu: "Pe mine nu ma reprezinta presedintele partidului"

Codrin Stefanescu face parte din coalitia aflata la putere. Si totusi este un vehement contestatar al ei. Despre politica si pasiunea pentru arta intr-un interviu acordat Q Magazine.

1 afișare
Imaginea articolului Codrin Stefanescu: "Pe mine nu ma reprezinta presedintele partidului"

Codrin Stefanescu: "Pe mine nu ma reprezinta presedintele partidului" (Imagine: Andreea Blanatui)

Q Magazine: Desi suntem in galeria de arta, as incepe cu politica. As putea spune ca sunteti mai vocal chiar si decat presedintele partidului din care faceti parte. In fiecare aparitie va exprimati nemultumirile fata de politica dusa de alianta PSD-PD-L, din care si partidul dumneavoastra face parte.


Codrin Stefanescu: In primul rand, presedintele partidului meu nu prea exista, in ceea ce priveste pozitiile publice. Este vorba de un parteneriat si un protocol cu PSD-ul care, probabil, obliga sa nu zica absolut nimic. De multe ori ma simt penibil ca am colegi de partid care prefera sa nu spuna nimic in conditiile astea. In al doilea rand, intr-adevar, sunt o voce critica, dar nu sunt singura. Eu reprezint un curent de opinie, dar ca mine sunt o gramada de alti oameni politici, chiar si din PSD, chiar si din PD-L, care-si exprima nemultumirea totala vizavi de formarea acestui guvern de coalitie. Pe scurt, cei care au votat stanga au votat pentru ca i-au iubit pe Iliescu, Nastase, Mitrea, sau pe cine vreti din PSD, dar nu l-au dorit sub nicio forma pe Traian Basescu. La fel, cine a votat cu PD-L a votat strict pentru Traian Basescu si impotriva PSD-ului. Este infiorator pentru electorat sa vezi ca doua partide care s-au urat reciproc, care s-au injurat la scena deschisa, au devenit aliate. Pe vremea aceea, Geoana il facea pe Traian Basescu betiv, care bea toata ziua whisky, iar Basescu spunea despre el ca este liderul unui partid plin de corupti. Brusc, ajung impreuna la putere. Si nu pentru ca interesul lor este legat de Romania, care sufera si trece printr-o criza, ci, pur si simplu, vorbim despre niste fripturisti care incearca sa-si imparta acuma portiile cat mai mari.

Citeste varianta integrala a articolului in revista Q Magazine

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici