Comisia Europeană: România poate îngheţa fără probleme preţul carburanţilor

"Posibila îngheţare a preţului pentru carburanţi, anunţată de Guvernul României, nu încalcă niciuna din regulile concurenţei din Uniunea Europeană", a declarat pentru ProTV şi incont.ro Marisa Gonzalez Iglesias, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale Concurenţă din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles.

3 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: România poate îngheţa fără probleme preţul carburanţilor

Comisia Europeană: România poate îngheţa fără probleme preţul carburanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din punct de vedere al regulilor antitrust, blocarea preţurilor pentru benzină la un anumit nivel nu ridică niciun fel de probleme.

"Regulile competiţiei ar putea fi teoretic încălcate doar dacă îngheţarea preţurilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piaţă şi ar oferi avantaj unei societăţi cu capital de stat, dar nu este cazul în România", a mai spus Marisa Gonzalez Iglesias.

Citeşte mai multe despre preţurile carburanţilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici