Compania Naţională a Huilei, vaca de muls a "băieţilor deştepţi" din Valea Jiului

Fie că a funcţionat sub titulatura de "Regie", sau de "Companie Naţională", toate echipele guvernamentale care s-au perindat în perioada post-decembristă au tratat ca pe un bibelou instituţia cu sediul în Petroşani care patronează toată industria extracţiei de huilă din Valea Jiului. Mai concret, în special în "epoca Miron Cozma", folosindu-se şi comodul scut al "nevoilor sociale ale minerilor", entitatea administrativă cu pricina a beneficiat, pe lângă subvenţii bugetare preferenţiale, de numeroase scutiri şi înlesniri de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

1 afișare
Imaginea articolului Compania Naţională a Huilei, vaca de muls a "băieţilor deştepţi" din Valea Jiului

Compania Naţională a Huilei, vaca de muls a "băieţilor deştepţi" din Valea Jiului

http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20070620&art=57084

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici