Costică Constanda a vândut reşedinţa ambasadorului SUA

Costică Constanda, faimosul proprietar al Parcului Bordei, a devenit milionar adevărat prin suveica retrocedărilor şi, mai ales, pe banii statului. El a reuşit performanţa să fie, într-o perioadă când statul nu discuta nici în glumă despre restituirea proprietăţilor, beneficiarul retrocedării reşedinţei ambasadorului SUA la Bucureşti.

1 afișare
Imaginea articolului Costică Constanda a vândut reşedinţa ambasadorului SUA

Costică Constanda a vândut reşedinţa ambasadorului SUA

Suprafaţă de pământ pe care a vândut-o înapoi statului cu 5,5 milioane de dolari, dintre care 2,8 milioane de dolari în avans.
La data de 7.10.1999, Constanda Costică şi Constanda Maria, soţi, domiciliaţi în Bucureşti, Bulevardul Primăverii nr. 22, vând Regiei Autonome "Locato" un teren în suprafaţă de 4.255,66 metri pătraţi, situat în municipiul Bucureşti, Şoseaua Kiseleff nr. 17 şi nr. 17 B, adică în... curtea reşedinţei ambasadorului SUA (care se află şi azi în acelaşi loc). Preţul cu care a vândut familia Constanda acest teren (unei instituţii de stat, regie autonomă, care-l avea, practic, în administrare, închiriindu-l Ambasadei SUA) este unul fabulos pentru acel an: 1.300 de dolari SUA pe metrul patrat, adică 5.532.358 de dolari SUA. Spre comparaţie, cam în aceeaşi perioadă, FPS a vândut SC Bucureşti Turism (adică Hotelul Bucureşti, Restaurantul Cina şi alte active, situate în buricul-buricului Bucureştilor), preţul terenului stipulat în contractul de vânzare-cumpărare, calculat atunci de o echipă de experţi evaluatori autorizaţi, fiind de numai 40 de dolari metrul pătrat; adică de 325 de ori mai puţin!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici