Criza politica a scumpit deja finantarea externa.

Criza politica prelungita a facut ca Romania sa devina mai riscanta decat Ungaria si Croatia in ochii investitorilor straini, prima de risc pentru finantarile externe urcand cu jumatate de punct procentual in ultima luna.

Urmărește
8 afișări

Cotatiile CDS-urilor pentru Romania - care masoara costul riscului de nerambursare a datoriilor - au crescut la 2,55 puncte procentuale, in timp ce in cazul Ungariei sunt la 2,01 puncte. Daca la sfarsitul lunii septembrie Romania ar fi emis euroobligatiuni la o dobanda de 6,5-7% pe an, acum ar plati cu cel putin 0,5% mai scump.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici