Cum a ajuns Franţa sora vitregă a României

Relaţiile economice dintre România şi Franţa au avut o evoluţie foarte interesantă în ultimii trei ani. Au fost marcate de momente extreme, de la parteneriate uriaşe de infrastructură şi intenţia de atribuire fără licitaţie a contractului de 10 miliarde de euro pentru construirea celei de-a doua centrale nucleare până la amenzi-record aplicate companiilor franceze din România.

16 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Franţa sora vitregă a României

Cum a ajuns Franţa sora vitregă a României

Cum s-a ajuns de la puternica prietenie economică la răcirea relaţiilor dintre cele două state? Cel mai atractiv domeniu din România pentru francezi a fost sectorul energetic, pe care de altfel au pus ochii şi alţi străini. Aceasta pentru că potenţialul de creştere este uriaş, România fiind una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care este bogată în hidrocarburi, minereuri şi resurse alternative. Mai mult, faptul că ţara noastră este considerată emergentă, adică are nevoie de foarte mulţi bani, atrage ca mierea vânătorii de afaceri care sunt gata să investească acum pentru a scoate în câţiva ani de sute de ori mai mult.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici