Cum a fost distrusă perla turismului interbelic

Feţe regale, industriaşi celebri sau dive din showbizul mondial făceau parte din clientela obişnuită a Aurorei Banatului, perla turismului interbelic din România. În anii de după 1948, staţiunea - cunoscută atunci în toată Europa - a fost ştearsă de pe faţa pământului. Pentru a o descoperi, trebuie să ne întoarcem cu 70 de ani în urmă.

8 afișări
Imaginea articolului Cum a fost distrusă perla turismului interbelic

Cum a fost distrusă perla turismului interbelic

De la gară, suntem invitaţi într-o trăsură. Avem de mers cinci kilometri pe un drum pietruit, şerpuitor, peste dealuri, până în inima pădurii seculare. Dacă ar fi fost iarnă, am fi stat în sanie, trasă de cai. Părăsim civilizaţia şi intrăm, parcă pentru totdeauna, într-o altă lume. Dar, la un moment dat, codrul pare a se da la o parte, ca într-un spectacol în care cortina se ridică, dezvăluind o privelişte cu totul neaşteptată. Vile luxoase, un parc inundat de flori şi foişoare, străbătut de alei largi şi pigmentat cu statui şi fântâni arteziene.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici