Cum a pierdut statul 1 mld. euro din afacerea Alro

Producatorul de aluminiu Alro Slatina, privatizat in 2002 pentru 11,4 milioane de euro, a ajuns la o valoare de piata de 2,5 miliarde de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Cum a pierdut statul 1 mld. euro din afacerea Alro

Cum a pierdut statul 1 mld. euro din afacerea Alro

Cresterea sustinuta a actiunilor Alro din ultima perioada, care a adus capitalizarea companiei la 2,5 miliarde de euro, arata ca pierderea statului din vanzarea foarte proasta a acestei companii, una dintre cele mai profitabile din Romania, poate fi evaluata acum la cel putin 1 miliard de euro.
Statul mai detine in prezent aproape 10% din Alro, prin intermediul Fondului Proprietatea, participatia fiind evaluata pe Bursa la 250 de milioane de euro.
De cealalta parte, proprietarul Alro, grupul olandez Marco Industries, controlat de omul de afaceri rus Vitali Matsitski, a castigat peste 2 miliarde de euro in cei cinci ani de la preluarea companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici