Cum a subminat MTV "Cantarea Romaniei"

In ultimii trei ani ai Epocii de Aur, mii de ardeleni din Deva si Cugir au ignorat directivele partidului si au vizionat emisiunile posturilor TV occidentale prin intermediul antenelor parabolice ilegale, cocotate pe blocuri. Un singur aparat ajungea, in anii ’80, la 100.000 de lei, fiind chiar mai scump decat o Dacie.

1 afișare
Imaginea articolului Cum a subminat MTV "Cantarea Romaniei"

Cum a subminat MTV "Cantarea Romaniei"

Totul a pornit de la ingeniozitatea a doi electronisti si s-a transformat rapid intr-un fenomen social si o afacere de milioane de dolari. Desi nu se mai stie cine a profitat de sumele uriase de bani, cert este ca totul s-a facut sub protectia sefilor Securitatii si a secretarilor de partid, ei insisi telespectatori fideli ai unor canale ca Eurosport, Sky Movies sau MTV.In primavara anului 1989, vizita lui Ceausescu la Deva a fost pusa sub semnul intrebarii din cauza cablurilor care se intindeau de la un bloc la altul si care transmiteau semnalul TV captat de antenele parabolice ce impanzeau orasul.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici