Cum au devenit trei români milionari: Poşta austriacă a cumpărat 26% dintr-o afacerea lor

Poşta austriacă, cu afaceri de 2,3 mld. euro, a intrat pe pia­ţă prin achiziţia a 26% din firma PostMaster, pentru a se pregăti să câştige business atunci când monopolul Poştei Române va expira, iar piaţa servici­ilor poştale se va liberaliza.

16 afișări
Imaginea articolului Cum au devenit trei români milionari: Poşta austriacă a cumpărat 26% dintr-o afacerea lor

Cum au devenit trei români milionari: Poşta austriacă a cumpărat 26% dintr-o afacerea lor (Imagine: Mediafax Foto)

"Mărimea pieţei, numărul mare de companii austriece şi mai ales liberalizarea serviciilor poştale din 2013 (când Poşta Română îşi pierde monopolul pe trimiterile poştale sub 50 de grame - n. red.) au fost elementele pe care le-am luat în considerare când am decis să intrăm pe piaţa locală", a declarat Andreas Dragosits, director pe divizia de mail a Poştei austriece. Statul austriac deţine 51% din poştă, restul fiind pe Bursa de la Viena.

Compania PostMaster a fost fondată în 2007 de trei români, Radu Potolea, Mihai Preoţescu şi Mihai Bălaj, şi a ajuns la afaceri de 6,7 mil. euro anul trecut.

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost făcută publică, marchează intrarea unui rival redutabil pentru Poşta Română, dar şi pentru Poşta franceză, care a cumpărat 60% dintr-o companie locală de distribuţie pliante în cutii poştale.

Află mai mult despre PostMaster pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici