Cum îţi testezi alcoolemia înainte de a urca la volan

Fie că beau de bucurie, fie de supărare, fie doar din pasiune, românii au o relaţie apropiată cu alcoolul. Până aici nu ar fi nicio problemă dar nu sunt puţine cazurile când după câteva pahare sau chiar sticle, se urcă la volan.

3 afișări
Imaginea articolului Cum îţi testezi alcoolemia înainte de a urca la volan

Cum îţi testezi alcoolemia înainte de a urca la volan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţi justifică gestul prin încrederea deplină în propriile capacităţi de control şi reacţie. Chiar dacă au băut, se simt în stare să conducă maşina. Însă fiecare organism reacţionează diferit. Unii oameni sunt mai rezistenţi, alţii mai puţin rezistenţi la băuturile alcoolice.

Aşa că, dacă tot ai apucat să bei o bere-două sau un pahar cu vin şi ţii morţiş să pleci cu maşina, cel mai bine ar fi să faci un test înainte, pentru a vedea aproximativ ce alcoolemie ai în sânge.

Asta te va lămuri, chiar dacă tu te simţi în stare să conduci fără probleme, dacă merită totuşi să-ţi pierzi permisul şi să plăteşti amenzi în cazul unui control al poliţiei. Pe internet se pot găsi chestionare ce joacă rol de etilotest. Mai nou a apărut şi o aplicaţie pentru telefonul mobil.

În principiu, procedura este aceeaşi pentru toate testele de acest gen. Utilizatorul alcool-testului trebuie să introducă câteva date personale: vârstă, sex, înălţime, greutate şi să menţioneze băutura consumată, cantitatea şi cât timp a trecut de la ultimul pahar. Rezultatul este oferit pe loc.

Citeşte mai multe despre testarea alcoolemiei înainte de a conduce pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici