Cum ne afectează sănătatea preţul uleiului

În ciuda sumelor enorme înghiţite de sistemul medical, pacienţii nu simt o îmbunătăţire a serviciilor. Una dintre explicaţii stă în cheltuielile exagerate. De exemplu, un litru de ulei alimentar, cumpărat de spitale, poate costa 3 lei, 5 lei sau chiar 8 lei. Care este preţul corect al achiziţiilor publice din domeniul medical? Şi cine răspunde pentru pierderile provocate de achiziţiile supraevaluate?

1 afișare
Imaginea articolului Cum ne afectează sănătatea preţul uleiului

Cum ne afectează sănătatea preţul uleiului

"În 1998, bugetul sănătăţii era de 800 milioane de dolari. În 2008, ajunsese la 8 miliarde dolari. Vi se pare că s-au îmbunătăţit de zece ori condiţiile din sănătate?", se întreabă, retoric, dr. Dan Pereţianu, fost preşedinte al Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România. Declaraţia medicului Pereţianu arată aparentul paradox în care trăieşte sistemul medical românesc. Explicaţiile sunt însă simple şi au legătură directă cu managerii unităţilor sanitare, care plătesc sume uriaşe pentru produse pe care fiecare dintre noi le putem cumpăra la preţuri mult mai bune de la primul magazin care ne iese în cale.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici