Cum poate Guvernul sa dea in jos dobanzile la credite daca nu mai detine banci mari.

Guvernul Boc inca nu reuseste sa gaseasca solutii concrete pentru a impinge in jos dobanzile la credite in conditiile in care ultimele banci ramase la stat - CEC si Eximbank - detin sub 5% din sistem si nu au destula forta pentru a imprima un trend pe piata.

1 afișare
In martie, dobanda medie la creditele noi in lei pentru populatie s-a situat la 18,86% pe an, conform datelor BNR, in urcare fata de februarie, dar ceva mai jos fata de maximul de 19,07% din ianuarie. Pentru companii, dobanda medie la lei a ramas la peste 20,5%. La euro, bancile au oferit in martie credite de retail la dobanzi nominale medii de 10,12%, in timp ce la corporate au cerut 6,75% pe an.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici