Cum poţi conduce un Mercedes pe Bursă, dacă nu-ţi permiţi unul în garaj?

Mulţi români îşi doresc să aibă un Mercedes în garaj, puţini şi-l permit, însă şi mai puţini ştiu că îl pot avea în portofoliu dacă investesc în acţiuni ale companiei producătoare Daimler Benz tranzacţionate pe sistemul alternativ ATS al Bursei de Valori Bucureşti.

7 afișări
Imaginea articolului Cum poţi conduce un Mercedes pe Bursă, dacă nu-ţi permiţi unul în garaj?

Cum poţi conduce un Mercedes pe Bursă, dacă nu-ţi permiţi unul în garaj? (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Investiţia în acţiuni ale producătorului Daimler Benz (simbol bursier DAI) este mai complicată decât achiziţia maşinii în sine, şi mai riscantă pentru că investitorul poate pierde bani. O acţiune DAI costă 143,4 lei, preţul acesteia variind în funcţie de interesul investitorilor, de cerere şi de ofertă, precum şi de contextul general al pieţei de acţiuni.

Deţinerea de acţiuni îi permite investitorului să primească parte din profitul companiei atunci când Daimler decide să îl împartă cu acţionarii.

"Cei care vor să cumpere acţiuni străine listate la Bursa din Bucureşti nu trebuie să facă nimic în plus faţă de cei care cumpără acţiuni româneşti: trebuie doar să îşi deschidă cont de tranzacţionare la o societate de brokeraj şi să dea ordine, la aceleaşi costuri de tranzactionare ca pentru orice alte acţiuni. În cazul nostru nu există nici o sumă minimă specifică pentru acţiunile străine", a spus Marian Lupu, director general adjunct al societăţii de brokeraj Estinvest.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici