Cum profită micii întreprinzători de preţul ridicat al aurului

Cu preţul aurului în continuă urcare, americanul Mark Rich a văzut o şansă de a-şi transforma afacerea familiei într-un business extrem de profitabil. Doi ani mai târziu, Captain Cash for Gold a devenit un succes minier.

5 afișări
Imaginea articolului Cum profită micii întreprinzători de preţul ridicat al aurului

Cum profită micii întreprinzători de preţul ridicat al aurului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrurile erau foarte liniştite la început", spune co-fondatorul în vârstă de 40 de ani din Lakewood, New Jersey (SUA) despre scăderea vânzărilor en-gros de bijuterii . "Concentrarea s-a transformat în a face faţă şi a ne acoperi cheltuielile", explică Mark Rich.

Rich a fondat Captain Cash for Gold în 2009, un business în care cumpără aurul nedorit şi îl revinde rafinăriilor şi celor interesaţi să-l cumpere, în scopul realizarii de profit. Este unul din numeroase afaceri mici care beneficiază de pe urma creşterii preţului aurului în timpuri în care incertitudinea economică a acoperit pieţele de capital şi afectează investiţiile pe termen lung.

"Am făcut mii de tranzacţii", le-a mărturisit întreprinzătorul jurnaliştilor de la Reuters. Mark susţine că a refuzat să furnizeze diverse vânzări, dar adaugă că firma sa stă "cu câteva procente mai sus" decât la început. În ciuda denumirii umoristice, Captain Cash for Gold se diferenţiază de competitori prin oferirea unor tranzacţii sigure cu FedEx.

Citeşte mai multe despre cum profită micii întreprinzători de preţul ridicat al aurului pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici