Cum să distrugi un monument în numai 10 ani

Reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti - Bulevardul Aviatorilor - a fost tergiversată timp de un deceniu din simple motive de procedură. Urmarea: sub mandatele a cinci primari generali, mulţi şoferi şi-au băgat maşinile în service, iar patrimoniul cultural a fost serios afectat.

11 afișări
Imaginea articolului Cum să distrugi un monument în numai 10 ani

Cum să distrugi un monument în numai 10 ani

În zona Pieţei Charles de Gaulle, pe lângă "nasturele" care semnalizează mai bine ca orice indicator sensul giratoriu din care se desprind arterele ce duc spre Guvern, Televiziue, Herăstrău şi Arcul de Triumf, piatra cubică se desprinde din carosabil cu uşurinţa cu care un pictor celebru desenează flori şi porumbei. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât craterele nu s-au căscat într-un banal drum de ţară. Fiecare bucată de piatră din această zonă zero a Capitalei îşi are locul ei în panoplia culturală a României, Bulevardul Aviatorilor figurând pe lista monumentelor de patrimoniu.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici