Cum vor arăta fluturaşul de salariu şi pensia pe luna iunie

Drepturile salariale ale angajaţilor din sectorul bugetar şi pensiile aferente lunii iunie nu vor scădea cu 25%, respectiv 15%.Legea prin care guvernul Boc vrea să reducă cheltuielile bugetare, angajament luat în faţa experţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi pentru care îşi va asuma răspunderea în faţa parlamentului, nu va putea intra în vigoare mai devreme de jumătatea lunii iunie.

7 afișări
Imaginea articolului Cum vor arăta fluturaşul de salariu şi pensia pe luna iunie

Cum vor arăta fluturaşul de salariu şi pensia pe luna iunie

Astfel că, cel mai probabil, pensionarii vor avea o pensie mai mică cu doar 7,5%, iar salariaţii din sectorul bugetar vor încasa venituri mai mici cu circa 13%, în loc de 25%.În ceea ce priveşte veniturile bugetarilor, în proiectul de lege se precizează că scăderea cu 25% a cuantumului brut al salariului, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi, se aplică pentru drepturile lunii iunie. Dar pentru a putea fi aplicate de la 1 iunie, Legea ar trebui publicată astăzi în Monitorul Oficial susţine Gabriel Biriş, avocat specialist în fiscalitate.

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici