Curtea Constituţională instituie vetoul „de unică folosinţă“

Curtea Constituţională a decis ieri că preşedintele poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru, şeful guvernului fiind obligat să propună o altă persoană. Norica Nicolai nu va putea ajunge ministru al justiţiei decât dacă premierul Călin Popescu-Tăriceanu îi va face pe plac preşedintelui Traian Băsescu şi o va trece prin parlament la o eventuală restructurare guvernamentală.

1 afișare
Imaginea articolului Curtea Constituţională instituie vetoul „de unică folosinţă“

Curtea Constituţională instituie vetoul „de unică folosinţă“

Curtea Constituţională a decis ieri că şeful statului „poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcţia vacantă de ministru, iar primul-ministru este obligat să propună o altă persoană“. În aceste condiţii, dacă premierul Tăriceanu o vrea neapărat pe Norica Nicolai la Justiţie, nu mai are altă soluţie decât să obţină girul parlamentului, aşa cum i-a cerut Băsescu. Acest lucru ar presupune însă o restructurare guvernamentală, exclusă, cel puţin până acum, de liberali. Subiectul a apărut şi în discuţiile Băsescu-Tăriceanu după respingerea Noricăi Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici