Cutremurele din România în ultimii 70 de ani: de la palatul BNR la blocurile pe arcuri

Cel mai modern sistem de atenuare a şocurilor seismice a fost montat la o clădire a Academiei de Studii Economice. Poate face ca un cutremur de 8 grade pe Richter să treacă nesimţit.

26 afișări
Imaginea articolului Cutremurele din România în ultimii 70 de ani: de la palatul BNR la blocurile pe arcuri

Cutremurele din România în ultimii 70 de ani: de la palatul BNR la blocurile pe arcuri

Azi se împlinesc 34 de ani de la producerea ultimului mare cutremur în România. Seismul din 4 martie 1977 a provocat moartea a peste 1.570 de persoane şi dărâmarea a 31 de clădiri în Bucureşti: trei imobile nou-construite şi 28 vechi, datând din perioada interbelică. EVZ prezintă două secvenţe determinante, din seria măsurilor de protejare a structurii clădirilor construite în România.

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici