„Dacă n-aveţi nevoie de mine, eu pot să plec!”

Mircea Geoană a anunţat, ieri, că PSD va amâna moţiunea de cenzură, programată pe 12 septembrie, motivând că partidul nu vrea să se suprapună cu alegerea Patriarhului, care ar urma să aibă loc în aceeaşi zi. În aceste condiţii, moţiunea se va depune la o dată care va fi comunicată ulterior. Mulţi pesedişti sperau că nici nu se va mai depune. În realitate, Geoană nu a reuşit nici ieri să adune consensul parlamentarilor PSD privind susţinerea moţiunii, mai mult, Ion Iliescu s-a radicalizat şi a ameninţat că se retrage dacă nu i se respectă părerile. „În calitate de preşedinte de onoare, eu nu am fost consultat când aţi luat decizia de a depune moţiunea. Dacă n-aveţi nevoie de mine, eu pot să plec”, l-a ameninţat Iliescu pe Geoană, în prima dintre nenumăratele întâlniri şi consultări pe care pesediştii le-au avut pe toată durata zilei de ieri.

1 afișare
Imaginea articolului „Dacă n-aveţi nevoie de mine, eu pot să plec!”

„Dacă n-aveţi nevoie de mine, eu pot să plec!”

Participanţii la şedinţa de dimineaţă a Biroului Permanent povesteau că Iliescu a fost foarte nervos şi chiar a făcut gestul teatral de a-şi strânge foile din faţă, în semn că pleacă. Iliescu a fost stârnit nu numai de faptul că se iau decizii peste capul său, ci şi de interviul dat de Geoană, cu o zi înainte, în care spusese că pesediştii cu dosare grele sabotează moţiunea. Iliescu i-a bătut lui Geoană obrazul, reproşându-i că, niciodată, în PSD, un preşedinte nu şi-a atacat „în felul ăsta” colegii prin presă. Geoană s-a aricit şi el, amintindu-i lui Iliescu episodul când el, Geoană, a fost atacat în presă de el, Iliescu. Toată lumea a priceput aluzia – episodul „Prostănacul”, încă dureros şi după trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici